12 aug

Het voordeel van tandimplantaten

In het verleden wilden mensen door een slechte mondhygiëne of gebitskwaliteit na verloop van tijd al hun tanden kwijtraken. Mensen die voor de oorlog geboren zijn, beschikken vaak over een kunstgebit, wat in de huidige tijd waarschijnlijk niet meer een uitkomst biedt waar mensen tevreden mee zijn. Vaak kun je aan de stand van de mond van mensen zien dat ze een kunstgebit geheel op hun plaats moeten houden. Bij kleinsman.de is men er dan vooral op gericht dat hun cliënten hun eigen tanden zo lang mogelijk kunnen behouden en dan ook nog op een manier waarop ze er goed onderhouden en mooi uitzien. In tegenstelling tot vroeger, is dat vaak haalbaar. Helaas zijn er ook uitzonderingen.

Implantaten

Langdurige paradontitis (tandvleesontsteking) kan op de langere termijn het kaakbot waarin de tanden geworteld zijn afbreken. Geleidelijke wortelafbraak kan er ook voor zorgen dat een tand met uitval bedreigd wordt en waarbij een wortelkanaalbehandeling geen uitkomst meer biedt. Gelukkig betekent dit niet meer dat alleen nog een kunstgebit het alternatief kan vormen voor het ‘zwarte gat’ in de mond, dankzij de implantologie waar kleinsman.de mede in gespecialiseerd is.

Waar tanden zijn uitgevallen of op het punt staan om uit te vallen kan het zowel om gezondheidsredenen als om esthetische redenen erg verstandig zijn om implantaten te overwegen. Met implantaten valt over het algemeen net zo goed mee te leven als met gewone tanden. Elk nadeel heeft zijn voordeel: implantaten zo kunnen ontworpen dat ze er beter uitzien.