21 jul

Landelijk slapen met je bed van steigerhout

Ben je op zoek naar een nieuw bed als middelpunt van de slaapkamer? Denk dan eens aan een steigerhouten bed. Steigerhouten planken zijn een milieuvriendelijk product, vaak gemaakt van vurenhout. Het hout kan in de natuurlijke staat zijn gebruikt (waardoor er soms verkleuringen in het hout kunnen zijn opgetreden), maar vaak zie je ook vurenhouten bedden die lichtgrijs of wit zijn. Op het hout is dan een zogeheten ‘whitewash’ toegepast met witte verf. Steigerhout kan tevens met speciale beits worden behandeld.

Steigerhout voor iedere stijl

Een steigerhouten bed staat prachtig in een moderne omgeving. Zo kan een steigerhouten bed mooi worden gecombineerd met meubels van hout of roestvrij staal voor een strakke en moderne uitstraling. Als je op zoek bent naar een meer romantische stijl met een landelijke uistraling dan past een steigerhouten bed hier ook goed bij. In dat geval kan het bed worden gecombineerd met zachte pasteltinten en beddengoed met een lichte print van bijvoorbeeld bloemen.

Er zijn steigerhouten bedden in de futon stijl, met een lage instap en weinig opsmuk, maar er zijn tegenwoordig zelfs hemelbedden van steigerhout te koop. Het kan bij de aanschaf van een steigerhouten bed handig zijn om te kiezen voor een zelfbouwpakket, omdat het steigerhout vaak flink wat weegt. Dit soort bedden is te vinden in bijna iedere beddenshowroom, maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een dergelijk bed online uit te kiezen en te laten bezorgen.

Onderhoud

Steigerhout is nagenoeg onderhoudsvrij als de meubels gemaakt van dit type hout binnen staan. Kies voor een whitewash of beits om het schoonhouden van het bed te vergemakkelijken en het hout wat gladder te maken. Door de natuurlijke staat van het hout kan het voorkomen dat er kleine kiertjes of gaatjes in het hout zitten, dit is normaal.