21 nov

Nieuwe rage: tafels gemaakt van steigerhout

Meubels gemaakt van steigerhout zijn al enige tijd ongekend populair.Deze meubels kunnen zowel binnenshuis als buiten worden gebruikt en voegen een een frisse impuls toe aan het interieur. Steigerhouten planken zijn doorgaans gemaakt van vurenhout, een houtsoort die een lange levensduur kent en niet snel rot.

Steigerhouten tafels

Een steigerhouten tafel is een stijlvol middelpunt van de eetkamer. Gecombineerd met steigerhouten bankjes of moderne stoelen staat een dergelijke tafel mooi in een modern interieur. Uiteraard kan een steigerhouten tafel ook worden gebruikt met houten stoelen waarmee een landelijke en romantische stijl kan worden gecreƫerd. Steigerhouten tafels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waarvan de tafels met plaats voor 6 personen de meest voorkomende zijn.Als een steigerhouten tafel buiten geplaatst wordt kan het zinvol zijn om het hout met hiervoor bestemd steigerhoutbeits te behandelen. Tevens is het belangrijk dat het hout na een flinke regenbui snel droogt om te voorkomen dat het hout vocht vasthoudt.Dek steigerhouten meubels nooit af met plastic, het afdekken met plastic kan ervoor zorgen dat vocht gaat broeien onder de afdekking, waardoor houtrot kan ontstaan.Een steigerhouten tafel plaatsen

Bij het binnen plaatsen van een steigerhouten tafel is het belangrijk dat de tafel in een goed geventileerde ruimte komt te staan. Plaats de tafel niet te dicht bij een warmtebron en maak de tafel schoon met een licht vochtige of droge doek. Bij het buiten plaatsen van de tafel is het een goed idee om de tafel zo te plaatsen dat de voeten van de tafel op een blokje of kleine verhoging staan. Zo voorkomt u dat vocht de tafelpoten aantast en er kan voldoende frisse lucht bij het hout komen.

Let bij het kopen van een steigerhouten tafel goed op de kwaliteit van het gebruikte hout. Met deze tips blijft de tafel, ook bij veelvuldig gebruik, altijd mooi.