07 jun

Waarom zijn goede lifting straps onmisbaar?

Lifting straps versterken de grip, daardoor kan de lifter meer kracht uitoefenen. Ook voorkomen lifting straps dat een gewicht wegglijdt, wat blessures voorkomt.
Met lifting straps kan je met ontspannen armen tillen, waardoor je op een andere spiergroep meer spanning kan plaatsen. Dit is handig voor een bodybuilder bij roei- en trekbewegingen. Hierbij komt namelijk vaak voor dat de dominante biceps de groei van de rugspieren belemmeren. Banden kunnen ondersteuning bieden bij vele andere oefeningen, onder andere pull-ups, deadlifts en variaties van de power clean. Ook kan er verder worden gesport met geblesseerde handen of polsen.

Lifting straps zijn een zeer effectieve manier om spiermassa te kweken en blessures te voorkomen. Bezuinig niet op straps. Lage kwaliteit straps kunnen breken en dan kan je ernstige blessures oplopen. Op YouTube zijn vele dramatische video’s van brekende straps te zien, dus kies goede kwaliteit.

De beste lifting straps zijn nuttig in meerdere omgevingen, en zijn sterk en functioneel.
Gorilla Wear biedt goede straps aan, zowel voor vrouwen als mannen, ervaren en beginnende sporters. De Gorilla Wear straps zijn gemaakt van materiaal dat zweet optimaal opneemt. Ze hebben extra vulling voor meer veiligheid en comfort. Extra dikke stiksels zorgen voor professionele duurzaamheid en grip.

Lifting straps van Gorilla Wear hebben extra lengte, wat de grip verbetert. Elke strap past bij iedereen qua maat. Niet alleen qua maat zijn ze veelzijdig. Deze straps werken in meerdere omgevingen en situaties. Daardoor kunnen sporters van verschillende niveaus verbetering zien in 3 belangrijke onderdelen van gewichtheffen: mobiliteit, coördinatie en kracht.

Grip speelt een grote rol in de bovengenoemde verbeteringen, logisch want bijna elke oefening vereist je handen. Een veel voorkomend gezegde in de gewichthef-gemeenschap is: “Je bent zo sterk als je grip het toelaat”. Onhandig en onnodig, die belemmering door je eigen handen!

De belangrijkste reden om straps te gebruiken is wel om blessures te voorkomen. Als je maanden niet kan gewichtheffen omdat je handen zijn geblesseerd, baal je. Vooral als je weet dat het gebruik van straps erg gemakkelijk en comfortabel is.

Nogmaals wil ik er op wijzen dat de juiste lifting straps van goede kwaliteit gebruikt moeten worden, zoals de producten van Gorilla Wear. Een dubieuze strap van slechte kwaliteit kan veel schade aanrichten omdat je dan de oefeningen uitvoert met een vals gevoel van veiligheid. Als een slechte strap plotseling knapt, kan de onverwachte verandering in momentum, blessures veroorzaken.

Je handen en polsen wil je absoluut niet beschadigen. Een computermuis bedienen met een beschadigde pols is geen pretje!
Gorilla Wear heeft bijna 40 jaar ervaring, kortom ik vertrouw hun lifting straps. Het is belangrijk dat je je tijdens het gewichtheffen op de oefening kan focussen zonder je zorgen te hoeven maken over straps.
Ook voor de lange termijn zijn straps aan te raden. Als je elke keer met straps sport, voorkomt dat problemen op latere leeftijd.

Conclusie
Een kleine investering die de resultaten van gewichtheffen relatief goed beïnvloedt, is het proberen altijd waard. De Gorilla Wear straps zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen van een indrukwekkende kwaliteit en ontwerp. De hoge kwaliteit leidt tot veilig en comfortabel gebruik.